Jonge fietser ontsnapt aan de dood bij onbewaakte spoorwegovergang Geleen


Voordat je begint met lezen, druk op like!

Dat het weleens fout gaat bij spoorwegovergangen werd ons in Nederland onlangs nog tragisch duidelijk bij het ongeval met de bakfiets in Oss. Hoewel dit ongeval een bijzondere, vermoedelijk technische, oorzaak had, gaat het soms simpelweg fout uit onoplettendheid.

ProRail start nu een bewustwordingscampagne om mensen meer bewust te maken van de gevaren op zowel bewaakte als onbewaakte spoorwegovergangen. Dit jaar kwamen 13 mensen om het leven bij aanrijdingen op het spoor, exclusief zelfmoorden, zo valt te lezen op de site van de NOS.

ProRail start vandaag met het tonen van bijna-ongelukken om dit doel te bereiken. Het bedrijf geeft aan dat het vaak om schokkende filmpjes gaat met wonderbaarlijke ontsnappingen. Het eerste filmpje uit de serie verscheen vandaag op YouTube. Een jonge fietser wacht bij een onbewaakte spoorwegovergang in Geleen op een passerende goederentrein.

De goederentrein blokkeert een intercity die vanaf de andere kant aankomt. In plaats van snel nog eens te kijken stapt de jongen op zijn fiets, om er halverwege de overgang tot zijn grote schrik achter te komen dat hij op ramkoers ligt met een trein. Godzijdank krijgt hij het voor elkaar om met een paar rake extra afzetten de trein te ontwijken. Het scheelt werkelijk niets.

Vond je dit filmpje leuk? Druk dan op like!

Reageren

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 🙂

Vriendelijke groet,
Team Geweldige Video’s